top of page
Tropical Leaves

Over Moonsterra

Ontdek hier meer over hoe Moonsterra is ontstaan, waar de naam Moonsterra vandaan komt en hoe wij u de beste service willen verlenen. Iedereen kan overweg met planten, zolang je er maar de juiste verzorging, tijd en liefde aan geeft. En dat is waar Moonsterra voor staat: veel liefde en het juiste advies rond verzorging en alle daarbij horende informatie.

Joram Moons Moonsterra Kamerplanten

Alles over Moonsterra

De naam en motto

Moonsterra is natuurlijk geen vreemde of verkeerde schrijfwijze van de welbekende Monstera planten. Het is veel meer dan dat! Moonsterra is de perfecte combinatie van de naam van de uitbater van de webshop 'Joram Moons' en een van de speciliteiten van Moonsterra: zelfgemaakte terrariums. Er zullen dus een hele boel terrariums bijkomen doorheen de tijd.

Ons motto: Keep going! Keep growing! staat exact waar wij voor staan en de reden waarom Moonsterra is opgericht. Het recent openen van deze webshop laat Joram toe bezig te zijn met datgene waarvan hij het meeste geniet: het zorgen voor zijn planten, heel veel planten.

 

De uitbater

Moonsterra is een webshop recent opgericht en beheerd door Joram Moons. Joram werkt voltijds als laborant/onderzoeker bij KU Leuven en doet hierbij onderzoek naar plantenziektes aan het Plant Health and Protection labo. Joram is een fanatieke verzamelaar van speciale kamerplanten en zo is het idee ontstaan om een plantenwebshop te openen: Moonsterra.

Het assortiment

Moonsterra wil zich vooral specialiseren in zeldzame planten, maar wij bieden voor elke plantenliefhebber wat wils en bieden ook meer courante planten aan. De planten worden zorgvuldig uitgekozen door Joram bij de kweker zelf, of zelf vermeerderd van de moederplanten van Moonsterra. Wij bieden enkel planten aan die we mooi vinden en er zullen dan ook enkel speciale planten beschikbaar zijn. Alle stekjes zijn met veel zorg gestekt van onze moederplanten en zullen alvorens verkocht te worden een groot genoeg wortelsysteem hebben om overgezet te worden in de grond (tenzij anders vermeld). Vele van onze stekjes zijn echter al overgezet op grond en zullen prachtig verder groeien zonder te veel directe zorg.

De terrariums die we aanbieden zijn volledig zelf gemaakt. Het aanbod is er voor onze klanten die houden van een mooi ingericht terrarium. Het zelf maken van een terrarium, zoals ze vaak verkocht worden als doe-het-zelf pakket, blijkt vaak moeilijker dan gedacht. Daarom neemt Moonsterra je dit vervelend werkje uit de handen en bieden wij handgemaakte, kant en klare terrariums aan.

De verzorging

Moonsterra heeft een eigen plantengroeikamer, volledig ingericht naar de groei en vermeerdering van tropische planten. Deze kamer geeft de perfecte omstandigheden aan de planten. Doordat de planten vanuit een serre van een kweker komen en dan geacclimatiseerd worden in onze plantengroeikamer, zullen ze zich in jouw huiskamer ook makkelijker aanpassen aan de omgeving.

De verpakking

Omdat wij zo een fan zijn van planten, kunnen we niet anders dan zo weinig mogelijk plastic gebruiken. Daarom wordt je verpakking ingepakt in karton, opgevuld met karton en toegeplakt met karton. Zit er plastiek in je verpakking? Dan is dit enkel en alleen gerecycleerd plastiek afkomstig uit artikelen die wij hebben ontvangen of die wij hebben ontvangen vanuit andere bedrijven!

Tropical Leaves

Bel ons

+32 (0) 479 035 815

Mail ons

Volg ons

  • Facebook
  • Instagram
bottom of page